Mijn naam is Daniëlle Wijbrans (1969). Mijn kennis en ervaring van de afgelopen 20 jaar liggen in het vertalen van transities naar (nieuwe) organisatiestructuren, organisatie-inrichtingen en processen. Sterk punt hierbij is het weten te verbinden van beleid en bedrijfsvoering. Ik hou van denk- en daadkracht; ik denk en ontwerp in structuren en implementeer vanuit gevoel en samenwerking. Ik kijk vanuit samenhang en ketens, ontdekt wat mensen bindt en neemt hen mee in een proces van verandering en continue verbetering. Ik werk zowel zelfstandig maar ook graag in  teamverband samen met andere specialisten, in leidinggevende, begeleidende en adviserende rollen.

Ik heb me gespecialiseerd in de dynamiek en complexiteit van (veranderingen in) de onderwijs – onderwijslogistiek – onderwijsondersteunende keten en vertalingen hiervan naar organisatie inrichtingen, eisen aan ondersteunende systemen, processen en informatiestromen.

Mensen die mij (leren) kennen weten dat ik graag op pad ben. Fietsend op de Veluwe, wandelen rondom Paasloo in de Weerribben, een weekend genieten in Barcelona of op reis met de rugzak naar verre oorden. Veelal zonder vast plan om zo de ruimte te hebben om mee te bewegen op het ritme en het moois op de plek zelf. Het is de behoefte om weg te zijn van het bekende en nieuwsgierigheid naar het onbekende. Het is het hebben van wegwee.


Bijzondere interesses:
– Inrichting onderwijslogistiek | organisatie-en procesinrichting, functionele inrichtingen, systeemimplementaties en begeleiding
– Vormgeven studentenservices | onderwijsondersteunende processen, functionele inrichtingen en informatiestromen

– Opzetten en begeleiden van multidisciplinaire teams
– Lean thinking en lean procesinrichting, operational excellence
– Organisatie-inrichting en beleid- en bedrijfsvoeringsvraagstukken